A tökéletes reggeli negyven év felett

Dr. Ramon de Cangas szerint az idösődő nőknek tejtermékeket, gyümölcsöket, gabonaféléket (például teljes kiőrlésű kenyeret), dióféléket, magas kakaótartalmú csokoládét, tojást és szardíniát kellene fogyasztaniuk.

A natúr joghurt (cukor nélkül) zabpehellyel, eperrel és dióval a legjobb megoldás. A negyven év feletti nők a menopauza felé közelednek, ezt a szakaszt a hormontermelés erős visszaesése és a menstruáció megszűnése jellemzi.

Ez az átmenet számos kellemetlen tünetet okozhat, beleértve a hőhullámokat, alvási problémákat, izomfájdalmat és visszatérő húgyúti fertőzéseket. A megfelelő ételek fogyasztása azonban némileg enyhítheti ezt az állapotot.

Tanulmányok kimutatták, hogy a megnövekedett Omega–3-bevitel a posztmenopauzás nők egészségi állapotának javulásával jár. Az Omega–3 zsírsavak, amelyeket gyakran egészséges zsíroknak neveznek, megtalálhatók a szardíniában, valamint a halban, a diófélékben és más élelmiszerekben.

Ezenkívül azok a posztmenopauzás nők, akik reggel csokoládét esznek, jobb vércukorszintet tapasztalhatnak, mint azok, akik a nap más időszakában fogyasztják.

Frank Shear professzor kifejtette, hogy nem csak az, hogy mit, hanem az is, hogy mikor eszik, befolyásolhatja a testtömeg szabályozásában szerepet játszó fiziológiai mechanizmusokat.

Hozzátette, fogyasszon halat, baromfihúst, tojást, hüvelyeseket és a fent említett tejtermékeket. Mert mindegyik tartalmaz olyan aminosavakat, amelyek támogatják a belső szervek, az izmok és a bőr rugalmasságának optimális működését, gyorsítják az anyagcserét.

Elolvasom a cikket