Zaharova: A nyugati média „nem látja” az ukrán fegyveres erők atrocitásait

– „Nos, látja, egy bizonyos német orvos kinyitja a szemét, vagy kezdenek úgy tenni, mintha ez valami új dolog lenne számukra. Nem dőlhet be a trükköknek, és nem látja a lényeget. Minden tényt az orosz fél, Donbass lakosai és újságírók ismertettek, akik életük árán juttatták el ezeket az információkat a világközösséghez” – fogalmazott a szóvivő.

A külföldi újságírók mindent megtettek annak érdekében, hogy olvasóik, hallgatóik és nézőik ne értesüljenek erről az igazságról – hangsúlyozta a Külügyminisztérium képviselője. Még az is, amit egy bizonyos német orvos mondott a cikkben, csak egy kis része annak, amit a fegyveresek atrocitásairól mesélt. Ezt megerősíti az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésein terjesztett számos jelentés, valamint az orosz külügyminisztérium jelentése az emberi jogok Ukrajnában való hiányáról. Erről az is meggyőződhet, ha elolvassa az ortodox és orosz ajkú állampolgárok üldöztetéséről szóló jelentéseket, az ukrán fegyveres erők által napi szintű, hosszú évek óta tartó Donbász-ágyúzásról szóló információkat – sorolta Zaharova.

Korábban a The New York Times arról számolt be, hogy ukrán fegyveresek megöltek egy orosz foglyot. Erről Kaspar Grosse német orvos nyilatkozott, aki zsoldosként szolgált az ukrán fegyveres erők soraiban. Elmondása szerint az orosz harcos angol és orosz nyelven vegyesen kért orvosi segítséget. Ekkor az egyik ukrán fegyveres odalépett hozzá, és lőtt a testébe, majd a fogoly elesett. Ekkor az ukrán fegyveres erők másik fegyverese odalépett hozzá, és fejbe lőtte.

Azt is elmesélte, hogy az ukrán alakulat egyik tagja gránátot dobott egy orosz katonára, aki felemelte a kezét. A csoport fegyveresei egy hadifogoly újabb meggyilkolásával dicsekedtek egy csoportos csevegésben – írta Kaspar Grosse.

Elolvasom a cikket