Kutya okozta a háztüzet

A háztulajdonos férfi eloltotta a tüzet, mielőtt a tűzoltók kiértek, de később a helyi kórházba szállították kivizsgálásra, hogy nem kapott-e füstmérgezést – közölte a helyi tűzoltóság, hozzátéve, hogy se ember, se a kutya nem sérült meg a tűzben – írja a Life.hu.

A veszélyhelyzet elhárítása után a ház kamerafelvételeit visszanézték, amelyekből kiderült, a család kutyája felment a konyhapultra, és véletlenül bekapcsolta a tűzhelyet, ami miatt lángok keletkeztek.

A háztulajdonosok elmondták a tűzoltóságnak, hogy az Apple HomePodjuk ébresztette fel őket, amely hőségriasztást adott ki. Ennek köszönhetően még azelőtt észlelték és eloltották a tüzet, mielőtt az továbbterjedt volna a konyhából.

Most a GoFundMe-n keresztül gyűjtést szerveznek a károsultaknak, hogy mielőbb nekiállhassanak a ház rendbehozatalának, ugyanis a biztosítási összegre várni kell, egyelőre kárfelmérés történik – közölte a Colorado Springs-i média.

„Az otthonukban lévő ruháik és tárgyaik tönkrementek a füstben” – nyilatkozta a háztulajdonos anyja, aki a gyűjtést elindította. „Jelenleg a ház élhetetlen, pénzügyi segítségre van szükségük, nincs otthonuk” – tette hozzá.

Elolvasom a cikket