Kiderült, melyik levest mikor kell fogyasztani

Csak keveseknek van fogalma arról, hogy milyen leves fogyasztható ebédre, és milyen reggelire vagy vacsorára. A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy ebben a tekintetben nem minden olyan egyszerű – írja a Sports.kz.

A leves nem nevezhető univerzális ételnek. Szakértők azt javasolják, hogy figyeljünk rá, hogy a levespüré zöldségekből, baromfiból vagy nyúlból, halból, borjúhúsból készüljön. De a legfontosabb dolog az, hogy házi hússal főzzön.

Ha a hús boltban vásárolt vagy ismeretlen eredetű, elkerülheti a bonyodalmakat, ha az első húslevest lecsepegteti, és a levest a második húslével főzi. Ami a napszakot illeti, a húslevesnek készült gazdag levest jobb ebédre tálalni.

Reggel vagy este pedig könnyű hús- vagy zöldséglevest készíthet.

Egyébként a hús nélküli első ételek a nap bármely szakában fogyaszthatók.

Elolvasom a cikket