Katalin hercegné meglepő döntést hozott

A nyilvánosságtól is igyekeznek megóvni őket, de nem szeretnék, ha egy elzárt világban nőnének fel, ezért például az iskoláztatásuk során azt is fontosnak tartották, hogy ne kivételezzenek velük, és hogy a kortársaikkal együtt tanulhassanak. A neves intézmény kiválasztására nagy figyelmet fordítottak, de például fel sem merült, hogy magántanulók legyenek – olvasható az Elle.hu oldalán.

Eközben azonban arról sem feledkeznek meg, hogy a brit királyi család jövője azon is múlik, hogy mennyire ismerik meg őket az emberek, ehhez pedig óhatatlan, hogy bizonyos információkat megosszanak magukról.

Természetesen György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg jelen vannak minden nagy horderejű eseményen, ahol a királyi család is képviselteti magát. Egyértelmű volt, hogy például II. Erzsébet királynő temetésén vagy III. Károly király születésnapi ünnepségén, a Trooping the Colour-on ők is ott lesznek a családtagok között.

A nagyközönség azonban csak ezeken az alkalmakon láthatja őket, illetve akkor, ha Vilmos herceg vagy Katalin hercegné esetenként ellátogat velük egy-egy sportmérkőzésre vagy jótékonysági eseményre.

A rajongókban hatalmas igény alakult ki arra nézve, hogy a brit királyi család legfiatalabb tagjait is időről időre láthassák. Katalin hercegné és Vilmos herceg számos újdonságot vezettek be a királyi családban, ők például már jóval közvetlenebbek a rajongókkal, gyakran megállnak beszélgetni az ismeretlenekkel is, és mindenkivel nagyon kedvesek.

Korábban elképzelhetetlen lett volna ez a viselkedés, II. Erzsébet királynő egy jóval távolságtartóbb protokollt követett, de manapság már szükségesnek tűnik, hogy a brit királyi család nyisson az emberek felé.

Egy nemrégiben bemutatott dokumentumfilm vetette fel, hogy Katalin hercegné milyen komoly lépésre szánta el magát annak érdekében, hogy a családja nyugalma biztosítva legyen. A hercegné pontosan látja, mennyire fontos a monarchia jövőjének szempontjából, hogy kielégítsék az emberek igényét, és alkalmanként láthassák György herceget, Sarolta hercegnőt és Lajos herceget. Ugyanakkor azzal is tisztában van, hogy Vilmos herceg számára mennyire terhes a lesifotósok tevékenysége, és édesanyja, Diana hercegné halála óta milyen hatalmas lelki terhet jelent számára a sajtó érdeklődése.

Tisztában van vele, hogy a családjukról készült friss fotókra folyamatosan szükség van, ezért optimális megoldást keresett. Elvállalta, hogy ő lesz a család fotósa, hiszen egyébként is érdeklődik a fotózás iránt, és gyakran oszt meg friss képeket a családi életükről. Legutóbb éppen Vilmos herceg születésnapján tett közzé a közösségi média oldalukon egy friss képet, amelyen a trónörökös a gyermekei társaságában látható, amit a rajongók nagy örömmel fogadtak.

Ez is egy olyan lépés, amely korábban fel sem merülhetett volna, családjuk békéjét azonban ezzel a megoldással sikerül fenntartaniuk. Katalin hercegné hősiesen kitart még az olyan nehéz helyzetekben is, amikor például egy szerkesztési hiba miatt az anyák napi fotóját a manipuláció gyanúja miatt még a fotóügynökségeik is törölték az archívumaikból, őt pedig rengeteg támadás érte.

Azzal, hogy ő lett a brit királyi család hivatalos fotósa, gyermekeit attól is megkíméli, hogy idegenek előtt, feszengve kelljen pózolniuk a szükségszerűen elkészítendő képek miatt, ez pedig a szakértők szerint is egy zseniális lépés volt a hercegné részéről.

Elolvasom a cikket