Katalin hercegné megható búcsúja

Még mindig nem jelent meg Wimbledonban Katalin hercegné, és több mint valószínű, már nem is fog. A tenisztornát azonban figyelemmel kíséri, olyannyira, hogy a wimbledoni játékoktól búcsúzó Andy Murray-nek üzenetet is küldött – olvasható a Life.hu oldalán.

„Egy hihetetlen #wimbledoni karrier véget ért. Nagyon büszke lehetsz @andy_murray. Mindannyiunk nevében köszönöm! C.” – írta Katalin Murraynek.

Egy ideig úgy volt, hogy Andy Murray – miközben párosban bátyja, Jamie Murray oldalán elköszönt a hazai közönségtől – még egyszer pályára áll Emma Raducanuval. Tehát a vereség pillanatában még úgy gondolta, hogy vegyes párosban is kap egy esélyt, de az egyesben még versenyben lévő Emma Raducanu csuklóbántalmai miatt visszalépett attól a számtól, így Andy Murray elbúcsúzott Wimbledontól.

Az All England Lawn Tennis and Croquet Club védnökeként hagyomány szerint a walesi hercegné szokta átadni a trófeákat a wimbledoni bajnokoknak. Katalin tenisz szeretete gyerekkorára nyúlik vissza, és Wimbledont csak egyszer hagyta ki – 2013-ban, amikor terhes volt György herceggel. Azt is tudni, hogy nem csak nézni szereti ezt a sportot, a hercegné az exkluzív fulhami Hurlingham Clubban vett teniszleckéket, játszott a legnagyobb teniszsztárokkal, köztük Roger Federerrel és Emma Raducanuval is.

Elolvasom a cikket