Kamala Harris legyőzheti Donald Trumpot?

Most a párt adományozói, aktivistái és tisztségviselői kérdezik: Bidennél nagyobb esélye van-e arra, hogy legyőzze Donald Trumpot? Biden többször is kijelentette, hogy versenyben marad – olvasható a Reuters.com oldalán.

Az 59 éves Harris, volt amerikai szenátor és kaliforniai igazságügyi miniszter lenne az első nő az Egyesült Államok elnöki székében, ha ő lesz a párt jelöltje, és győz a november 5-i választáson. Ő az első afroamerikai és ázsiai személy, aki alelnöki tisztséget tölthet be.

A Fehér Házban töltött három és fél éves hivatali idejét gyenge kezdés, személyzeti fluktuáció és olyan korai politikai tárcák jellemezték, mint a közép-amerikai migráció, amelyek nem hoztak jelentős sikereket.

Még tavaly is sokan aggódtak a Fehér Házban és a Biden-kampánycsapat tagjai közül, hogy Harris teher a kampány számára. A helyzet azóta jelentősen megváltozott, mivel előretört az abortuszjogok ügyében, és udvarolt a fiatal szavazóknak.

Kamala Harris „büszke arra, hogy a jelölt társa lehet, és alig várja, hogy további négy évig mellette szolgálhasson” – közölte Biden a Reutersnek.

Néhány felmérés Kamala Harrisnek kedvez

A legújabb közvélemény-kutatások szerint Harris jobban szerepelhetne Bidennél a republikánus jelölt, Trump ellen, bár szoros versenyre számíthat.

A CNN július 2-án közzétett felmérése szerint a szavazók hat százalékponttal, 49-43 százalék között Trumpot részesítik előnyben Bidennel szemben. Harris szintén a hibahatáron belül, 47-45 százalékkal követi Trumpot.

A felmérés szerint a függetlenek 43-40 százalékkal támogatják Harrist Trumppal szemben, a mérsékelt szavazók pedig mindkét pártból 51-39 százalékkal.

Elolvasom a cikket