Ennyi csokoládé fogyasztható egy nap

„Ha a csokoládéfogyasztás ajánlott mennyiségéről beszélünk, erre a kérdésre nincs egyértelmű válasz. Minden az egyén életmódjától, testsúlyától és egészségi állapotától függ. A WHO azonban azt ajánlja, hogy a hozzáadott cukor a teljes étrend kalóriatartalmának 10 százalékát tegye ki. Egy egészséges személy esetében, akinek napi kalóriabevitele 2500 kcal, a hozzáadott cukor megengedett maximális mértéke 250 kcal naponta. Ha valaki úgy dönt, hogy napközben csak desszertként fogyaszt csokoládét, akkor naponta 30-50 gramm csokoládét fogyaszthat” – mondta az orvos – írja a Sports.kz.

A szakértő szerint a különböző csokoládétípusok kalóriaértéke nagyjából azonos, és körülbelül 550 kcal, így a 30-50 grammos norma minden csokoládétípus esetében megmarad.

„Nincs olyan betegség, amely a csokoládé teljes kizárását igényelné az étrendből. Vannak azonban olyan betegségek, amelyek miatt korlátozni kell az ember étrendjében, mint például a köszvény. A cukorbetegek és a fogyókúrás szakaszban lévő elhízottak desszertként megfontolhatják a hozzáadott cukor nélküli csokoládét. Az irritábilis bél szindrómában és puffadásban szenvedő emberek ne válasszanak olyan csokoládét, amelyben édesítőszerként fruktózszirup vagy szorbit van, mivel az ilyen csokoládék fogyasztása puffadáshoz, bélfájdalomhoz és hasmenéshez vezethet” – zárta az orvos.

Elolvasom a cikket