CR7 szögre akasztja a csukát?

Miután Portugália búcsúzott a labdarúgó Európa-bajnokságról, a negyeddöntőben ugyanis büntetőpárbajban maradt alul Franciaországgal szemben, újra téma lett, hogy az ötszörös aranylabdás Ronaldo felhagy-e az élsporttal – írta meg a ripost.hu.

Roberto Martinez, Portugália szövetségi kapitánya szerint „nem született egyéni döntés” Cristiano Ronaldo és Pepe válogatottbeli jövőjéről a Franciaország elleni vereséget követően. Mindkét játékos valamennyi meccsen kezdőként lépett pályára a portugál válogatottban az Eb-n, a 39 éves Ronaldo azonban csalódást keltett, miután a világ- és Európa-bajnokságokat tekintve ez volt az első olyan kontinensszintű tornája, amelyen nem szerzett gólt (kizárólag a szlovének és a franciák elleni büntetőpárbajban talált a kapuba).

Pepe történelmet írt a tornán, 41 évesen ő lett az Európa-bajnokságok történetének legidősebb játékosa. A páros hosszan ölelte egymást a pályán a pénteki vereség után, Pepe sírva fakadt, miközben Ronaldo vigasztalta őt.
„A csalódás és a frusztráció könnyei voltak – mondta Martinez szövetségi kapitány. – Pepe példakép a portugál futballban. Amit ma este és a tornán tett, az velünk marad a következő generációk számára.”

Arra a kérdésre, hogy a két játékos most szerepelt-e utoljára a portugál válogatottban, Martinez így válaszolt: „Nem, erről még nem született döntést, még minden a vereségről szól” – idézte a kapitányt a BBC.

Elolvasom a cikket