A tudósok megnevezték azokat az ételeket, amelyek miatt gyorsan öregszünk

Nem az alkohol, az alváshiány és a stressz a gyors öregedés fő okai. A tudósok vizsgálatai kimutatták, hogy az ételek komoly katalizátorai a fiatalság elvesztésének. Ezért az orvosok arra buzdítanak, hogy gondoljuk át, mit eszünk. A TSN.ua elárulta, hogy milyen ételek idézik elő testünk idő előtti öregedését – számol be a Sports.kz

Cukor, sütemények és édességek. Ha lassítani akarjuk az öregedési folyamatot, akkor ki kell zárni az étrendünkből a sok cukrot tartalmazó termékeket. A termék bőröregedéshez, ráncokhoz, túlsúlygyarapodáshoz és lassabb anyagcseréhez vezet. A cukor ráadásul vonzza a szabad gyököket, amelyek belülről gyilkolják a szervezetünket.
Burgonya és gabonafélék. A fehér kenyér, a fehér lisztből készült péksütemények, a rizs és a burgonya csak plusz kalóriákat ad nekünk. Amikor pedig lebomlanak a szervezetben, cukrot szabadítanak fel, ami tönkreteszi a bőr rugalmasságát, így felgyorsítja a ráncok és a ráncok megjelenését.
Az alkohol kiszárítja a szervezetet, és elnyeli az A-, B- és C-vitaminokat, amelyek nagyon fontosak testünk összes rendszerének működéséhez. A vitaminok a bőr vitalitásáért és fiatalságáért is felelősek. Az alkoholos italok lebontják azokat az ásványi anyagokat, amelyek fiatalon tartják a testünket. Ezért a gyakori alkoholfogyasztás gyors öregedéshez vezet.
Transzzsírok. Ezek mesterséges zsírok, amelyek a tartós élelmiszerekben találhatók: édességekben, kekszekben, rágcsálnivalókban, majonézben, margarinban, hamburgerekben, készételekben stb. Ezek a mesterséges vegyületek gyulladásos folyamatokat idézhetnek elő a szervezetünkben, mint ami korai öregedést okoz. Kiszárítják a bőrsejteket, rossz hatással vannak a májra és a szív- és érrendszerre, így számos betegség megjelenését idézik elő.
Feldolgozott húskészítmények. Ezek a termékek magas sótartalmukkal és a hosszú tárolást biztosító adalékanyagokkal – tartósítószerekkel – veszélyesek. A kolbászok, a szalonna és a különböző pácolt húsok lebonthatják a B-vitaminokat, amelyek befolyásolják fiatalságunk megőrzését. A feldolgozott húsok mindenféle duzzanatot és bőrgyulladást is okoznak.
A tej rengeteg hormont tartalmaz, amelyek a plusz kilók és a bőrön megjelenő kiütések okozói. A termék kazeint, egy tejfehérjét is tartalmaz, amely salakanyagok megjelenését okozza a szervezetünkben. A nem megfelelő bélműködés az oka a korai öregedésnek, valamint az ekcéma és a pattanások megjelenésének.

Elolvasom a cikket